Connect with us

Hi, what are you looking for?

Colecționarul de Istorie

Arme din Al Doilea Război Mondial

Avioane. Franța: Morane-Saulnier M.S. 406

Avionul Morane-Saulnier M.S.406

Franța, mai mult decât oricare altă mare putere, a suferit în perioada interbelică din cauza crizei economice nesfârșite, a dezorganizării, corupției din sectorul de stat și instabilității politice la vârf. Pregătirea de război a fost grav afectată pe toate planurile, de la înzestrarea infanteriei cu arme de foc până la producerea de tancuri și avioane. Cazul Morane-Saulnier M.S 406 este exemplar.  

Morane-Saulnier M.S.406 a fost primul avion de vânătoare francez modern, cu cockpit închis și tren de aterizare retractabil. Prototipul său a zburat prima oară pe 8 august 1935, cam în același timp cu germanii care făceau același lucru cu propriul lor avion, Messerschmitt Bf-109 (care a avut zborul inaugural tot în 1935).

S-au comandat 1.000 de avioane Morane Saulnier M.S.406, dar din cauza producției prea greoaie s-au produs doar puțin peste jumătate din aparate până la începerea războiului

Avionul de vânătoare Morane-Saulnier M.S. 406 avea instalat un tun automat în butucul elicei și două mitraliere în aripi. S-a dovedit prea slab înarmat în fața avioanelor Messerschmitt Bf 109

Forțele Aeriene Franceze s-au grăbit să comande 1.000 de avioane Morane-Saulnier M.S.406, intenționându-se ca acestea să fie echiparea standard a escadrilelor de vânătoare. Însă reorganizarea industriei de război, prin naționalizarea fabricilor și trecerea lor într-un concern de stat, a dus la un haos total și un management viciat de incompetență, corupție și perturbarea circuitelor de producție.

Într-un moment în care devenise evident pentru toată lumea că Europa se îndreaptă spre război, sindicatele din Franța se țineau de greve, directorii de șpăgi și politicienii de decizii haotice, pe măsură ce guvernele se succedau rapid. Avionului i s-au adus numeroase modificări, ceea ce a întârziat de asemenea lansarea în producția de serie.

Așa că fabricarea atât de necesarelor avioane de vânătoare a mers îngrozitor de încet. Peste toate apăruse și o criză de motoare Hispano-Suiza, care echipau aparatele M.S.406. În pragul războiului, văzând cât de puține avioane se produseseră, armata a luat decizia disperată de a lansa în producție și modelul Bloch M.B.151, care concurase inițial cu Morane-Saulnier pentru a deveni avionul standard al forțelor aeriene, dar pierduse competiția.

Net depășit de Messerschmitt Bf 109, avionul Morane-Saulnier a suferit pierderi grele în bătălia pentru Franța

Avion Morane-Saulnier produs de elvețieni, ușor modificat, sub denumirea D-3801

Când a izbucnit războiul, la 1 septembrie 1939, se produseseră doar 572 din cele 1.000 de avioane Morane-Saulnier M.S.406 cerute de armată.

Apoi a venit o altă surpriză neplăcută. Acestea erau surclasate se avioanele germane Messerschmitt Bf 109. Deși foarte manevrabil și agil, Morane-Saulnier M.S. 406 avea un motor prea slab și era net depășit ca armament.

S-au înregistrat pierderi masive în luptele cu germanii. Până în mai 1940 se pierduseră deja vreo 400 de aparate, din care 150 în luptele directe cu avioanele de vânătoare inamice ori din cauza artileriei antiaeriene, iar alte 100 au fost distruse la sol de raidurile bombardierelor germane. Restul au fost distruse chiar de francezi pentru a nu cădea în mâna germanilor pe măsură ce aceștia înaintau fulgerător. Piloții de pe avioanele Morane-Saulnier M.S. 406 au avut, la rândul lor, 191 de victorii confirmate (avioane inamice doborâte).

După capitularea Franței, producția a continuat o vreme. În total, s-au produs 1.081 de avioane Morane-Saulnier. Germania și Italia au luat toate aparatele funcționale, folosindu-le pentru antrenamente.

Germanii le-au socotit inadecvate chiar și pentru antrenament, așa că aparatele capturate au fost livrate către aliați. Finlandezii au schimbat motorul, obținând performanțe mult mai bune cu noul avion

Finlandezii au modificat câteva zeci de avioane Morane-Saulnier, instalându-le motoare sovietice Klimov, și au obținut performanțe mai bune decât aparatele originale franceze

Chiar și în această calitate germanii le-au socotit inadecvate, așa că le-au fost pasate aliaților. Finlanda a primit 68, Croația 48, Bulgaria 20.

Finlandezii au modificat 41 dintre avioanele franceze Morane-Saulnier primite de la nemți, instalând pe ele motoare Klimov luate de la ruși și rebotezându-le Morko Morane. Această versiune modificată s-a dovedit chiar mai bună decât cea inițială franceză, obținând performanțe net superioare!

Elveția a obținut în 1938 dreptul de a produce Morane-Saulnier sub licență, botezându-și propria versiune D-3800 și D-3801. Acestea au fost folosite până în 1959 ca avioane de antrenament.

Principalele informații despre avionul Morane-Saulnier M.S.406 provin din volumul „Weapons of World War II“, scris de Alexander Ludeke.

CITIȚI ȘI:

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Istoria României

În spațiul Europei de Est, simțămintele popoarelor față de “marele vecin de la Răsărit” sunt împărțite. În ciuda unor momente și chiar confruntări tensionate,...

Istoria lumii

Banii nu există. Sau, mai bine spus, există, dar au valoare doar în mintea noastră, a oamenilor, și funcționează exclusiv în baza construcției mentale,...

Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate