Connect with us

Hi, what are you looking for?

Colecționarul de Istorie

Arme din Al Doilea Război Mondial

Avioane. Japonia: Mitsubishi A6M Rei-Sen (Zero/Zeke)

Avionul Mitsubishi A6M Zero a fost principalul aparat de vânătoare al Japoniei în Al Doilea Război Mondial, fiind produs în cea mai mare cantitate

Avionul de vânătoare monoloc Mitsubishi A6M Rei-Sen, cunoscut simplu sub numele „Zero“, este fără discuție cea mai cunoscută armă a Japoniei în Al Doilea Război Mondial și simbolul puterii sale militare. Despre celebrul Mitsubishi Zero s-au scris cărți, s-au făcut filme, toate forțele aliate care au luptat în Extremul Orient și Pacific l-au înfruntat într-un fel sau altul.

Denumirea de Zero provine de la anul în care a fost introdus în Marina Imperială Japoneză – 2600 conform calendarului japonez ori 1940 în calendarul european. Aliații i-au dat numele de cod Zeke.

Pentru forțele britanice (mai întâi) și americane (mai apoi), apariția pe cerurile Pacificului a lui Mitsubishi A6M a fost o mare și neplăcută surpriză. Primele rapoarte despre apariția unui nou avion de vânătoare performant veniseră din China, dar oficialii puterilor occidentale le dăduseră prea puțină importanță.

Mitsubishi A6M Zero era rapid, deosebit de manevrabil și agil, iar raza de acțiune absolut remarcabilă – peste 1.500 de kilometri.

Un succes instantaneu și uriaș. În prima parte a războiului, Mitsubishi A6M Zero a dominat cerurile Asiei și ale Pacificului

Mitsubishi A6M Zero a dominat inițial fără rival cerurile Asiei și ale Pacificului

În primă fază, niciunul din avioanele aliate nu s-a putut măsura cu Zero, care o perioadă a fost regele absolut al cerurilor.

Succesul acestui avion a fost atât de mare încât i-a luat prin surprindere chiar și pe japonezi. Primul zbor al lui Mitsubishi A6M Zero a avut loc în aprilie 1940, iar aparatul s-a comportat așa de bine încât compania a primit imediat o comandă de preproducție pentru 15 aparate A6M1. Acestea au fost trimise de armată în China, unde au avut un succes fantastic. N-a fost nevoie de prea multe analize, rapoarte și comisii de evaluare, rezultatele erau evidente, așa că deja în luna iulie armata japoneză a lansat comanda pentru producția de serie a versiunii Mitsubishi A6M2.

La sfârșitul lui 1940, când războiul se întinsese odată cu intrarea japonezilor în Indochina Franceză, uzinele Mitsubishi testau deja versiunea A6M3, ale cărui aripi se puteau plia în întregime, ceea ce permitea economisirea de spațiu pe portavioane și înghesuirea mai multor aparate.

Foarte ușor și manevrabil, cu o mare rază de acțiune, dar fără protecție defensivă și incapabil să intre în picaje prelungite

Avion Mitsubishi Zero modelul A6M2, căruia i se puteau plia doar vârfurile aripilor

Când a fost lansat atacul de la Pearl Harbour, în 7 decembrie 1941, Mitsubishi Zero n-avea rival. Avioanele americane Grumman F4F Wildcat și cele britanice Hurricane erau victime sigure, surclasate la toate capitolele.

Însă nici japonezul Zero nu era invincibil. Constructorii obținuseră manevrabilitatea și raza de acțiune pe seama unor compromisuri. Mitsubishi A6M era construit din materiale foarte ușoare, dar asta însemna în primul rând că nu avea absolut deloc sisteme defensive. Pilotul, motorul, rezervoarele nu erau protejați în niciun fel. Plăcile de blindaj și ranforsările care existau pe avioanele care se luptau în Europa, și care le făceau rezistente atunci când erau lovite, lipseau cu desăvârșire la Zero. În plus, avionul japonez nu făcea față picajelor prelungite, de mare viteză.

După o perioadă, piloții aliați au descoperit aceste slăbiciuni, iar din acel moment Mitsubishi Zero n-a mai fost invincibil.

Din 1943, odată cu apariția noii generații de avioane americane, raportul de forțe s-a răsturnat total și definitiv. În ciuda eforturilor făcute de Mitsubishi, Zero n-a mai reușit să facă față adversarilor

Începând cu modelul A6M3, avionului Mitsubishi Zero i se puteau plia aripile în întregime, ceea ce însemna economisirea unui spațiu foarte prețios pe portavioane. Încăpeau astfel mult mai multe aparate

Raportul de forțe s-a răsturnat apoi total când americanii au început să introducă noua generație de avioane. Modelele Hellcat, Corsair, P-38 Lightning erau net superioare la toate capitolele, iar japonezii au început să piardă masiv bătăliile aeriene.

În disperare de cauză, Mitsubishi a căutat să îmbunătățească avionul. L-a echipat cu un motor mai puternic, i-a introdus blindaj, a instalat noi arme mai puternice. La sfârșitul lui 1943, A6M3 a fost înlocuit cu modelul A6M5.

În ciuda acestor eforturi, Mitsubishi Zero pierduse cursa tehnologică și abia dacă mai făcea față inamicului. Aceste aparate au început să fie redistribuite în alte roluri decât cele inițiale, fiind folosite fie ca avioane kamikaze, care plonjau în navele de luptă americane, fie pe post de bombardiere în picaj.

Japonia a continuat să-l fabrice până la sfârșitul războiului, în cantități mari, deși devenise absolut evident că Mitsubishi A6M Zero nu mai era performant. Aceasta a fost o decizie bizară, mai ales că, în acest timp, s-au produs chiar modele noi. Pe A6M6 s-a instalat un nou motor, și mai puternic, iar A6M7 a fost modificat special ca să lanseze bombe în picaj.

Mitsubishi A6M Zero ilustrează bine traiectoria Japoniei în război. Inițial de neoprit, a pierdut ulterior atât cursa producției de masă, cât și cea tehnologică

Pe modelul A6M5 al Mitsubishi Zero s-au instalat un motor mai puternic, blindaj și arme noi, dar începând cu 1943 avionul n-a mai făcut față noii generații de aparate de vânătoare scoase de americani

Ultima încercare a Japoniei de a readuce Mitsubishi Zero la standarde competitive a fost A6M8, pe care s-a montat un motor de 1.560 de cai putere. Nu s-a mai ajuns la producția de serie, pentru că a venit sfârșitul războiului.

În total, Japonia a produs în Al Doilea Război Mondial un număr de 10.937 de avioane Mitsubishi A6M Zero, aici fiind incluse toate tipurile.

În ansamblu, istoria acestui aparat monoloc de vânătoare zugrăvește foarte bine situația Japoniei în acest război. Niponii au crezut prea mult în faptul că steaua lor este în ascensiune. O serie de victorii obținute împotriva Rusiei și a Chinei, industrializarea rapidă, puterea economică și militară în creștere i-au făcut să creadă că își pot crea propriul imperiu înfrângând puterile occidentale.

Inițial, Japonia a avut câștig de cauză pentru că se pregătise timp de 10 ani pentru acest moment. Dar decalajul tehnologic și de resurse era în continuare uriaș, iar în momentul când americanii au început să investească în industria de război au apărut imediat niște arme cărora japonezii nu le puteau face față nici numeric, nici ca performanță. Spre exemplu, singur modelul Grumman F6F Hellcat, avion care surclasa Mitsubishi Zero ca performanțe, a fost produs în doar 3 ani în peste 12.000 de exemplare, mai multe decât au fabricat japonezii în 4 ani și jumătate.  

Principalele informații despre Mitsubishi A6M Zero provin din volumul „Weapons of World War II“, scris de Alexander Ludeke.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Istoria României

În spațiul Europei de Est, simțămintele popoarelor față de “marele vecin de la Răsărit” sunt împărțite. În ciuda unor momente și chiar confruntări tensionate,...

Istoria lumii

Banii nu există. Sau, mai bine spus, există, dar au valoare doar în mintea noastră, a oamenilor, și funcționează exclusiv în baza construcției mentale,...

Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate