Connect with us

Hi, what are you looking for?

Colecționarul de Istorie

Arme din Al Doilea Război Mondial

Avioane. Italia: Fiat G.55 Centauro (Centaur)

Fiat G.55 Centauro a fost unul dintre cele mai performante avioane din Al Doilea Război Mondial, apreciat unanim de piloții italieni și germani

Italia a produs, în Al Doilea Război Mondial, câteva arme foarte performante, dar a făcut-o prea târziu și într-o cantitate mult prea mică, iar excelentul avion de vânătoare Fiat G.55 Centauro este un exemplu. Țara era nepregătită de război la sfârșitul anilor 1930, iar Mussolini știa asta. Dictatorul a discutat cu Hitler în repetate rânduri, primind asigurări că nu se va ajunge la război prea curând. Calculele făcute de specialiști estimau că, în cel mai fericit caz, Italia va putea încheia pregătirile în 1942. Mussolini n-a avut însă răbdare.

Avionul de vânătoare Fiat G.55 Centauro (Centaur) a fost modelul pe care uzinele din Torino au început să-l producă începând din 1942, reprezentând noua generație de aparate de luptă după Fiat G.50.

Avion italian cu motor nemțesc Daimler Benz

Un aparat foarte robust, rapid și manevrabil, înarmat puternic, Fiat G.55 Centauro a fost produs în cantități mult prea mici ca să conteze în Al Doilea Război Mondial

Față de modelul precedent, Centauro reprezenta un uriaș salt înainte în special datorită motorului. Italienii au început să producă motorul de avion german Daimler Benz DB 605 sub licență, iar rezultatele s-au văzut.

Primul zbor al Fiat G.55 Centauro a avut loc pe 30 aprilie 1942, dar botezul focului a venit mult mai târziu, în martie 1943, după ce Ministerul Aviației din Italia a decis să se treacă la producția de serie.

Avionul avea o structură foarte robustă, carlinga era bine gândită și oferea vizibilitate excelentă pilotului. Aparatul era rapid și foarte manevrabil. Toate aceste calități l-au transformat într-un model de mare succes și foarte popular printre piloți.

Fiat G.55 Centauro zbura cu peste 620 de kilometri la oră și era înarmat foarte bine, cu 3 tunuri de aviație de calibrul 20 mm și două mitraliere de 12,5 mm.

Din cauza problemelor de aprovizionare cu piese și motoare, s-au produs în total sub 300 de avioane Fiat G.55 Centauro

Avioanele Fiat G.55 Centauro erau produse de uzinele firmei torineze și echipate cu motoare Daimler Benz 605 și 603

În primăvara lui 1944 s-au făcut noi îmbunătățiri, pe două prototipuri fiind montat motorul german DB 603A. Acest model, numit G.56, era ultraperformant, comparabil cu orice alt avion german sau aliat, dacă nu chiar mai bun.

Problemele de aprovizionare, faptul că Italia nu reușise să treacă la industria de război și evoluția situației pe front au făcut însă ca producția de Fiat G.55 Centauro să fie neînsemnată. Până în septembrie 1943, când fabricarea acestor avioane a fost întreruptă, se produseseră 16 aparate G.55/0 și 15 aparate G.55/1.

După capitularea Italiei și întoarcerea armelor, în septembrie 1943, producția s-a reluat pentru forțele lui Mussolini, care rămăseseră la putere în jumătatea de nord a țării. În total, Fiat a produs 274 de avioane Fiat Centauro pentru aviația italiană a forțelor fasciste.

După 1944, din cauza crizei de motoare germane DB 603, nu s-a putut trece la producția de serie pentru Fiat G.56.

Piloții germani urcați pe Fiat G.55 Centauro s-au declarat încântați

Fiat G.55 Centauro era avion de vânătoare, dar putea transporta și o bombă de câteva sute de kilograme

Luftwaffe a folosit, la rându-i, în perioada 1944-1945, mai multe avioane italiene Fiat G.55 Centauro. Piloții germani le apreciau la superlativ, considerându-le ultraperformante.

După război, Fiat a continuat să producă un timp modelul Fiat G.55 Centauro din piesele care rămăseseră pe stoc, avioanele intrând în componența forțelor aeriene italiene și argentiniene.

În 1948, mai multe astfel de aparate le-au fost trimise de argentinieni egiptenilor, care le-au trimis să lupte cu avioanele israeliene Avia 199, care erau de fapt modele Messerschmitt Bf 109-G produse de cehi.

Principalele informații despre Fiat G.55 Centauro provin din volumul „Weapons of World War II“, scris de Alexander Ludeke.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Istoria României

În spațiul Europei de Est, simțămintele popoarelor față de “marele vecin de la Răsărit” sunt împărțite. În ciuda unor momente și chiar confruntări tensionate,...

Istoria lumii

Banii nu există. Sau, mai bine spus, există, dar au valoare doar în mintea noastră, a oamenilor, și funcționează exclusiv în baza construcției mentale,...

Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate