Connect with us

Hi, what are you looking for?

Colecționarul de Istorie

Arme din Al Doilea Război Mondial

Blindate. Japonia: Ka-Mi Model 2

Coloană de tancuri Ka-Mi Model 92 la Saipan

Japonia și Uniunea Sovietică au fost primele puteri care, după Primul Război Mondial, au reluat cursa înarmărilor. Direcțiile în care au apucat însă cele două țări au fost diferite.
Constrânsă de specificul situației și obiectivele sale, armata japoneză a comandat, începând cu 1928, o serie de tancuri amfibii. Niponii aveau nevoie de vehicule blindate care să poată fi transportate și debarcate pe insule.

În 1940, programul a fost preluat de Marină. S-au dezvoltat și produs o serie de vehicule amfibii, dintre care Modelul 2 Ka-Mi a fost produs în cele mai mari cantități.

Tancul Ka-Mi Model 2 a intrat în dotarea trupelor în 1942, Ka-Mi Model 92 împărtășind multe dintre componentele unui alt tanc, Modelul 95, dar echipat cu un nou tip de turelă etanșă.
Proprietatea tancului de a pluti pe apă provenea de la două mari pontoane atașate în fața și în spatele vehiculului, care se detașau după ce acesta ajungea pe uscat.

Tancul Ka-Mi Model 92 avea două pontoane detașabile în fața și în spatele vehiculului. După ce ajungea pe țărm, acestea se detașau. Sistemul era ingenios și eficient. Tancul era bun pentru lupte cu trupe înarmate ușor. Dar în când americanii s-au mobilizat, aceste vehicule ușoare n-au avut nicio șansă

În apă, tancul Ka-Mi Model 92 era propulsat de două elice și condus prin intermediul a două cârme manevrate de comandantul vehicului, din interiorul turelei.

Aceste tancuri s-au dovedit ideale pentru atacurile lansate de japonezi asupra unor mici insule și atoluri – așa cum sunt cu miile în Pacific. Inițial, au avut un succes major.

Dar când Japonia a fost nevoită să treacă la defensivă în fața contraatacului american, iar în scenă au apărut tancurile SUA, aceste vehicule au devenit inutile. Ka-Mi Model 2 n-a avut nicio șansă în fața blindatelor produse de industria și tehnologia net superioare ale americanilor.

În total, japonezii au produs 184 de tancuri Ka-Mi Model 2.

CITIȚI ȘI:

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Istoria României

100 de ani de propagandă ascund poporului nostru faptul că România a pierdut, de fapt, Primul Război Mondial. Acesta este unul dintre cazurile în...

Istoria României

Despre impactul economic al tratatului de pace pe care România a fost forțată să-l semneze la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial se vorbește...

Miturile celui de-Al Doilea Război Mondial

„La 12 iulie 1943, Corpul Panzer SS a ajuns într-un marş greoi la gara Prohorovka, la 34 km dincolo de punctul iniţial de atac....

Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate