Connect with us

Hi, what are you looking for?

Colecționarul de Istorie

Arme din Al Doilea Război Mondial

Arme de infanterie. Japonia: Mitraliera grea Model 92

Mitraliera grea Model 92 folosită de japonezi în Al Doilea Război Mondial a fost, practic, la fel cu cea Taisho 3 Model 1914, folosită în Primul Război Mondial. Singura diferență era făcută la calibrul muniției. Cartușele pentru Taisho avuseseră calibrul 6,5 mm, pe când cele pentru Model 92 aveau 7,7 mm.

Japonezii au intrat în Al Doilea Război Mondial mult în urma inamicilor la capitolul armament – mai ales cel pentru infanterie. De fapt, exceptând 2-3 tipuri de avioane și câteva de nave, n-au fost competitivi în niciun domeniu. Iar mitraliera Model 92 nu face excepție.

O mitralieră prea grea, dificil de mutat în timpul luptei, a cărei țeavă se încingea repede și nu permitea focul continuu îndelungat

Acest tip de mitralieră era ușor de recunoscut atât după formă, cât și după zgomotul specific făcut când trăgea. Avea niște “nervuri” masive care înveleau țeava și care foloseau la răcirea acesteia în timpul tragerii. Cu toate acestea, focul continuu îndelungat nu era posibil, pentru că sistemul nu era chiar eficient și țeava se încingea până la urmă.

Un alt dezavantaj major era greutatea mult prea mare pentru o mitralieră. Din acest motiv, schimbarea poziției în timpul luptei era foarte dificilă.

De asemenea, cartușele trebuiau gresate bine înainte să fie introduse. Dacă nu se respecta cu atenție procedura, mitraliera începea să dea rateuri sau se bloca.

În ciuda tuturor acestor defecte, mitraliera grea Model 92 a fost cel mai des folosită de trupele japoneze în perioada 1941-1945.

Soldații aliați o botezaseră “ciocănitoarea” din cauza zgomotului specific făcut atunci când trăgea.

CITIȚI ȘI:

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Istoria României

100 de ani de propagandă ascund poporului nostru faptul că România a pierdut, de fapt, Primul Război Mondial. Acesta este unul dintre cazurile în...

Istoria României

Despre impactul economic al tratatului de pace pe care România a fost forțată să-l semneze la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial se vorbește...

Miturile celui de-Al Doilea Război Mondial

„La 12 iulie 1943, Corpul Panzer SS a ajuns într-un marş greoi la gara Prohorovka, la 34 km dincolo de punctul iniţial de atac....

Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate