Connect with us

Hi, what are you looking for?

Colecționarul de Istorie

Arme din Al Doilea Război Mondial

Arme de infanterie. Marea Britanie: mitraliera grea Vickers

Mitraliera grea Vickers a fost fabricată începând cu 1912 și a avut ca punct de plecare mitraliera Maxim, dezvoltată în 1885 de Hiram Maxim. Vickers a cumpărat patentul în 1896 și a făcut propriile modificări, care au dus la această nouă mitralieră.

Modelul Vickers a fost mitraliera grea standard a Armatei britanice în Primul Război Mondial. Începând din 1916 a devenit armamentul standard instalat pe avioanele de vânătoare britanice și franceze.

Cartușele erau, de obicei, încărcate manual într-o centură de muniție, care era confecționată din material textil.

Folosirea mitralierei Vikers din WW II reclama un echipaj care cuprindea nu mai puțin de 6 oameni. Unul trăgea cu arma, unul avea grijă să alimenteze arma cu centura de muniție, iar alți aptru cărau echipamentul auxiliar și pregăteau următoarea centură cu muniție.

Mitraliera grea Vickers era agreată de soldați pentru că era fiabilă și pentru că era foarte solidă și rezistentă.

Pentru că era răcită cu apă, era excepțional de potrivită pentru focul continuu. Din acest punct de vedere, nici nu suferea comparație, spre exemplu, cu mitraliera grea a japonezilor, Modelul 92, sau cu mitraliera franceză Chatellerault 1924.

Cutiile cu muniție, fiecare conținând câte 250 de cartușe, cântăreau 10 kilograme fiecare.
Variantele de mitralieră Vickers folosite pe avioane erau răcite cu aer și erau conectate la cutia de viteze a aparatului de zbor, astfel încât să se sincronizeze cu elicele.

Au fost foarte multe versiuni ale acestei mitraliere grele de succes, care a fost folosită de infanterie, de aviație, de vehiculele blindate și chiar pe vasele de război. S-a fabricat chiar și o mitralieră cu calibrul 12,7 mm.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Istoria României

În spațiul Europei de Est, simțămintele popoarelor față de “marele vecin de la Răsărit” sunt împărțite. În ciuda unor momente și chiar confruntări tensionate,...

Istoria lumii

Banii nu există. Sau, mai bine spus, există, dar au valoare doar în mintea noastră, a oamenilor, și funcționează exclusiv în baza construcției mentale,...

Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate